pup inschrijf formulier beschikbaar

Uitleg waarom voor nu geen pup inschrijf formulier hier geplaatst is.

Voor dit moment is onze database gesloten voor inzenden van pup inschrijf formulieren, en gaat deze weer open wanneer een van onze Doodle meisjes pups verwacht! Het overigens sluiten van de database is in overeenstemming met de AVG regels waar wij aan voldoen en wensen dat we hieraan blijven kunnen voldoen!

Hieronder vind je voor ons moverende uitleg waarom wij niet over gaan tot meer fokken dat dat we nu doen. Onze fokkerij komt uitsluitend voort uit passie en is hobbymatig ingesteld. De koopovereenkomst met betrekking tot de aankoop van een pup, komt uitsluitend schriftelijk tot stand (dus door en na ondertekening van de schriftelijke overeenkomst door verkoper en koper).

Beste aspirant pup kopers,

wij begrijpen hoe vervelend het is als uw zoektocht bij diverse kennels op het moment niet veel oplevert. Door Covid is er een bijzondere – nee absurde – stijging in de vraag naar pups. Een fatsoenlijke fokker zal zich hier weinig van aantrekken. Wij gaan onze honden niet meer nesten laten krijgen alleen om aan deze aanvragen te voldoen. Het zijn geen broodjes die we op bestelling even in de oven kunnen bakken. Ja dat is vervelend voor u, nu u in deze eenzame tijden op zoek bent naar een maatje. Maar bekijk het ook eens van onze kant: het is al moeilijk uit aspirant kopers de serieuze mensen te filteren, die niet alleen een schattig puppy willen, maar ook weten dat die schattigheid maar enkele weken duurt en daarna zo’n 10/15 jaar verzorging nodig zijn

Ook als je op vakantie wilt, een baby krijgt, gaat verhuizen, hoge dierenarts rekeningen etc etc. Bedenk eerst of u ook een puppy had willen kopen als u nu niet in home-office zou zitten? Als het antwoord ja is, vraag uzelf dan hoe belangrijk het is of u vandaag een puppy krijgt, of misschien enkele maanden moet wachten? Geen tijd om te wachten? Lees niet verder.

Tijd om te wachten? Vraag of u op de wachtlijst van een fokker mag. Vanaf de dekking duurt het 9 weken voordat er pups zijn en dan nog minimaal 8 weken voor u ze mee naar huis mag nemen. Te lang? Stop met lezen.

Te lang maar toch nieuwsgierig genoeg om door te lezen? Dan komen de dingen die aspirant kopers gebruiken om hun zin te krijgen, met name: marktplaats. Ja, daar vind je altijd wel iets. € 400,- voor zogenaamde x pups waarvan een van de ouders een rashond is (meestal zonder stamboom) Mogen met 6 weken weg. Als je de enting zelf doet gaat er nog € 50,- vanaf. Ik zeg DOEN! En dan naar Stegeman bellen als het mis gaat. Of pups die uit het buitenland naar hier zijn gehaald om het gat in de markt te vullen. Altijd leuk zo’n entingenboekje wat je niet kunt lezen. 8 weken oud uiteraard, want dan zijn ze schattiger en natuurlijk hebben ze met 5 weken al alle entingen gehad, inclusief rabiës.

Maakt niet uit? U gaat zelf wel naar de dierenarts? Hoe vaak? Hoe lang? En tot welk bedrag?
U hoeft geen afstammingsbewijs op DNA niveau? Niet zeuren dan over afwijkingen. U koopt een zieke pup omdat u bang bent dat het anders dood gaat bij de verkoper? Héél verstandig, zo heeft de verkoper weer ruimte voor de volgende lading. Ik kan nog uren doorgaan, maar het punt is, als u een echt serieuze koper bent, neemt u de tijd én zoekt u naar een echt serieuze fokker. Zo simpel is het. Ja op het moment is het aanbod lager dan de vraag, maar wees gerust over enkele maanden als Covis voorbij is, zitten de asielen weer vol hoor.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is IMG-20201026-WA0000-1024x768.jpg

Tekst is van Arnold van Dijken en met toestemming geplaatst.


Hits: 6911

Scroll naar top