Onze Verkoopwijze

Lees dit eerst!

Door het afwijkend landelijke “normaal” is onze vertrouwde verkoopwijze, voor nu volledig verandert. KLiK HiER > voor onze extra uitleg…


Inleiding

Af en toe plannen we een nestje pups van onze Doodle meisjes. Verwachten we een nest of hebben we een nest dan is het makkelijkst dat jij zelf telefonisch contact met ons opneemt. Een en ander aan informatie kan je vinden in het afgeschermde ledengedeelte bij de Nederlandse Mini Doodle (NMD). De website van de NMD is slechts één van de hulpmiddelen die wij ter ondersteuning van onze pup verkoop gebruiken.

We blijven het gesproken woord al dan niet met en tijdens een telefoongesprek het allerbelangrijkste vinden. Ja we weten het, deze werkwijze is ouderwets, alleen werkt hij voor ons het beste en vooral super effectief voor onze missie namelijk om het perfecte mandje te vinden voor onze met liefde gefokte pupjes.

Contact gegevens vind je hier

De contact gegevens om met ons in contact te komen staan op de webpagina genaamd: contact> Vervolgens krijg je binnen 24 uur een geautomatiseerde e-mail antwoord namens ons, wanneer wij daadwerkelijk jouw formulier ook hebben ontvangen. Specifiek deze webpagina is een continu dynamisch werkproces met voor ons nieuwe en voortschrijdende inzichten, waardoor deze webpagina met regelmaat wordt bijgesteld en geupdate.

Onze verkoop uitgangspositie

JIJ bent op zoek naar een betrouwbare fokker?
WIJ zijn op zoek naar een goed adres & familie voor onze pupjes waar ze levenslang kunnen wonen en worden verwend of wel zijn of haar gouden mand.

Wat kun je van ons verwachten?

Onze pups worden bij ons in huis geboren en verblijven in onze woonkamer. We “verbouwen” onze woonkamer om tot onze PupKamer. De eerste 4-5 weken ontvangen we nog geen kraambezoek, een en ander afhankelijk van hoe alles gaat met moeder en kids. Wij vinden het erg belangrijk dat mama en haar pups in het begin even voldoende rust krijgen. We zorgen we er natuurlijk wel voor dat de pupjes kennis maken met mensen want knuffelen doen we allemaal erg graag en vooral veel!

Doodle pupjes worden groter en dan?

Wanneer de pupjes groter worden dan gaan we intensief aan het werk met het actief binnen- en buitenshuis optimaal te socialiseren. Wanneer de pups wat ouder zijn en de temperatuur buiten het toelaat mogen zij een paar uurtjes (naar gelang hun leeftijd) per dag bij ons in onze tuin spelen en ravotten. Ook doen wij de bench training met als achterliggende gedachte dat de overgang straks naar de nieuwe familie vlekkeloos verloopt en een Doodlehome pup een bench al is gewend.

We starten vroeg met zindelijkheidstraining waardoor de kleine Doodleman of Doodlevrouw al zo goed als zindelijk is wanneer hij/zij vertrekt naar jou. Onze pups worden afgegeven met een koopovereenkomst, worden 3 x ontwormd, worden gechipt, hebben een EU paspoort, een afstammingsbewijs met DNA profiel, hun eerste puppy enting en een klinische gezondheidsverklaring en NMD pup certificaat, zie afbeelding hieronder. 

Socialisatie

Onze puppen zijn bekend met alle huiselijke geluiden, worden volop geknuffeld, hebben heel veel mensenhanden gezien/gevoeld, ontmoet alvorens zij vertrekken naar hun nieuwe baasje. Uiteraard zijn zij al bekend met het verkeer, hebben hun eerste autoritjes bij ons gehad. Ook hebben zij kennisgemaakt met een halsbandje en zijn zij diverse keren met het halsbandjeom en riempje mee naar buiten geweest voor een wandelingetje en/of zittend in de bolderkar.

Vachtverzorging

Zij zijn bekend met de borstel, kam en schaar en waterblazer want vachtverzorging> is levenslang en superbelangrijk voor een Doodle. De pupjes worden op deze wijze, door ons goed gesocialiseerd in één van de belangrijkste fase van hun leven. We doen ons best om de pup een fijne, warme en stabiele basis voor de rest van hun leven mee te geven. Een persoonlijk kennismakingsgesprek en bezoek bij ons in Lutten behoort tot de procedure om in aanmerking te komen voor een Doodlehome pup van ons, want: Jij bent op zoek naar een betrouwbare fokker en wij zijn op zoek naar een onbepaald liefdevol adres en gouden permanente mand voor onze Doodlehome pup.

Wat verwachten we van jou?

Wat voor ons wel belangrijk is, is dat jij en je familieleden heel veel liefde, geduld, tijd en zorg besteed om jouw speelse pup op te voeden tot een fijn stabiel gezinslid en heerlijk zijn beweging en verzorging kan bieden in zijn verdere toekomst! Dat jij de verantwoordelijkheid neemt om dit gezamenlijk met jouw familieleden te verwezenlijken! We verwachten gedurende de periode dat de pup bij ons is, betrokkenheid van jou en wij jou en je familie kunnen leren kennen.  Uiteraard heeft iedere pup eigenaar de mogelijkheid om met zijn/haar gezin de pups te bezoeken en mee te groeien met de pups totdat zij met hun nieuwe familie(s) meegaan. Onze pupjes zijn wanneer ze naar hun familie gaan uitstekend gesocialiseerd en dol op knuffelen en kussen.

Koppelen van pup en familie

Wij doen zeer beslist niet aan karaktertesten omdat uit eigen ervaring, meer dan 35+ jaar, gebleken is dat deze niet kloppen. Wij kunnen niet bepalen hoe de leefsituatie en het karakter van de nieuwe eigenaar is. Een pupkoper mag bij ons en samen met ons zelf een pup uitkiezen. Belangrijk is om op ons gevoel af te gaan. Tot op heden klopte het maken van de koppeling en match perfect. De opvoeding bepaalt voor een groot deel hoe jouw Doodle wordt. Van nature hebben ze al een liefdevol, sociaal en open gevend karakter. Met 6 weken gaan we over tot de definitieve verdeling van de pupjes waarbij we zeker de voorkeur van jou meenemen en ook de algehele dynamiek van de gehele familie.

Puphandleiding boek

We zijn auteur/schrijver van een prachtig informatief handleiding en begeleidingsboek ook wel puphandboek genoemd en die we zelf in eigen beheer uitgeven en ook voor andere liefhebbers te koop is in de webshop. We delen zo onze opgedane praktische kennis over de 35+ jaar onder andere binnen de kynologie en verdiepen in de psychologie van de hond uitgelegd in makkelijk te begrijpen mensen taal.

Wat bieden wij aan jou

Van onze kant doen wij alles wat in ons vermogen ligt om jou hierbij te ondersteunen! Van onze kant uit bieden wij een levenslange begeleiding van jouw Doodle. En mocht je geen oppas in vakanties hebben dan is het mogelijk dat hij/zij bij ons logeert. Uiteraard wel in overleg én mits we plaats in ons gezin hebben. We hebben namelijk zelf geen kennels, alles woont samen met ons in huis en neemt deel aan ons dagelijks familieleven.

Onze werkwijze duidelijk op een rijtje gezet “Stappen plan voor inschrijven”

  • Word lid bij de NMD en ondersteun ons fok gedachtengoed.
  • Vul ons pup inschrijf formulier> in, en verzend dit naar ons.
  • Neem binnen 24 uur telefonisch contact met ons op, zodat wij gezamenlijk de verdere details doornemen (zoals overmaken van reserveringgelden, hoe gaan we verder, e.d.). Doe je ons niet bellen, word jouw inschrijfformulier automatisch verwijdert en ben je niet ingeschreven bij ons.
  • De koopovereenkomst met betrekking tot een pup komt uitsluitend schriftelijk tot stand (dus door en na ondertekening van de schriftelijke overeenkomst door verkoper en koper).

Thuis en dan?

We zijn er van overtuigd dat de nieuwe familie goed op zijn kleine Doodle lieveling gaat passen om zo een lang en gezond leven te starten. Desalniettemin vragen we wederom aan de nieuwe familie ons bij problemen of probleempjes meteen op te bellen en ook regelmatig ons op de hoogte te houden. Dit alles zou ons heel blij maken! De wens van ons is om samen een geweldig fijn, lang en gezond leven te hebben met veel plezier, samen met de familie. Uiteraard blijven wij na aankoop klaar staan met advies en begeleiding van onze Doodlehome pupjes.

Tot slot

Overigens ben je alleen geïnteresseerd in de verkoopprijs en is deze prijs wel doorslaggevend voor jouw keuze, dan verwijs ik je door naar de diverse advertentie websites waar allerhande (stamboomloze) hondjes worden aangeboden.

Hits: 2516

Scroll naar top